ŠKODA Biciklistička kolekcija

ŠKODA proširuje ponudu i svojih dvotočkaša. Ponuda je proširena sa tri retro modela a postojeći modeli su redizajnirani. Bicikli klasičnog dizajna VOITURETTE, CITY i CITY LADY podsećaju na na same početke proizvodnje. Novi STRETCHGO sklopivi bicikl i dva moderna e-bicikla su praktična i sofisticirana. Sve u svemu, ponuda je porasla na 13 modela – od dečijih do trkačkih, brdskih, sklopivih, retro pa sve do elektro bicikli.

ŠKODA BICIKLISTIČKA KOLEKCIJA 2018

PDF(13.6MB)

BICIKLI SAVRŠENOG RETRO IZGLEDA

ŠKODA retro bicikli su kombinacija istorije brenda i vrhunske tehnologije. VOITURETTE (21- ili 22 inčni čelični ram) i CITY (21-inči ram) crne boje rama, braon boje sedišta i gripova kao i bež boje guma. Korpa za prtljag, štitnik lanca i hromirani guvernal odlični se uklapaju u retro izgled. Shimano kočnice i 7 stepeni menjač pružaju savršeno uživanje u vožnji. Ram trećeg retro modela CITY LADY (19-inčni ram), je bež boje dok su gume braon boje.

KREĆITE SE KROZ GRAD SA LAKOĆOM

STRETCHGO sklopivi bicikl težak je samo 12.5 kg i odličan je saputnik. Crni gradski bicikl sa 7-stepenim Shimano prenosom, može se lako sklopiti u prtljažnik ili u kancelariji.

ELEKTRO BICIKL

Kada je potrebno, električni bicikli eBIKE (19- i 21.5-inčni ramovi) i eBIKE LADY (16.5- i 18-inčni ram) biće Vam od velike koristi. Shimano pogon sa 9 brzina isporučuje 250 vati (50 Nm) i poseduje tri režima rada: Eco (približno 70 procenata podrške), Normal (približno 150 procenata podrške) ili High (do 230 procenata podrške) i postiže brzinu do 25 km/h. Električni sistem može se podesiti na brzinu hoda ili se može potpuno isključiti. Ram je u crno beloj kombinaciji boja i napravljen je od aluminijuma. Bicikl sa pogonom je težak 17.4 kg, dok baterija je teška dodatnih 2.7 kg.

VOZITE KAO PROFESIONALAC

Lagani trkački model zove se ROAD ELITE i simbol je dugogodišnjeg sponzorstva trka Tour de France i Vuelta a España. Crni drumski bicikl sa karbonskim ramom i viljuškom, težak je samo 7.9 kg i ima 2 x 11 brzina. Model ROAD, takođe sa karbonskim ramom i viljupkom, nije mnogo teži (2 x 9 brzina, 9.6 kg). Oba modela se izrađuju u veličinama rama 20-, 21-, 22- ili 23-inča.

SCOUT

ŠKODA MTB modeli su idealni za off-road vožnju. U ponudi su MTB 29 FULL (2 x 11 brzina, 15.5-, 17,5 ili 19-inčni ram), MTB 29 (3 x 9 brzina, 18-, 20- ili 22-inčni ram) i MTB LADY (3 x 9 brzina 14- ili 16-inčni ram).

DEČIJI BICIKLI

Ponuda bicikli se završava sa dva bicikla za decu. Crno-zeleni KID 16, dizajniran za najmlađe bicikliste, ima samo jednu brzinu i isporučuje se sa pomoćnim točkićima. Sa belo-zelenim modelom KID 20, starija deca će moći da prate roditelje na zajedničkim vožnjama zahvaljujući 6-stepenom Shimano menjaču.

Bicikli, originalna dodatna oprema i drugi brendirani proizvodi su dostupni kod ŠKODA dilera.

Istorija kompanije je usko povezana sa biciklima. Pre 122 godine, osnivači firme Vaclav Laurin i Vaclav Klement počeli su sa proizvodnjom bicikli pre nego što su prešli na motorizovana vozila. Poslednjih 14 godina ŠKODA je zvanični partner biciklističke trke Tour de France a i ove godine ustupa 250 vozila za podršku na celoj trasi trke a i kroz Nemačku, Belgiju i Luksemburg.