ŠKODA KAMIQ 5* Euro NCAP

Skoda KAMIQ

ŠKODA KAMIQ 5*

ŠKODA KAMIQ – maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testu

12.09.2019

U kategoriji zaštita putnika, ŠKODA KAMIQ je dobila 96%, dok je sa 100% ovaj model nagrađen za bezbednost biciklista.

ŠKODA KAMIQ je zabeležila maksimalnih 5 zvezdica na testiranju koje je obavljeno od strane Euro NCAP (nezavisni Evropski program za procenu novih automobila). Tako je ŠKODA dobila još jedan model koji je među najbezbednijim u svojoj klasi.

Christian Strube, član upravnog odbora ŠKODA za tehnološki razvoj, objašnjava: „Jedan od glavnih prioriteta za nas u ŠKODI je aktivna i pasivna bezbednost naših vozila. Naš najnoviji model, KAMIQ, je dobijanjem maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testu pokazao visok stepen sigurnosti naših vozila, što je i priznanje za uspešan rad i veliki trud našeg inženjerskog tima u ovoj oblasti.“

Model KAMIQ je sa uspehom prošao sve Euro NCAP testove za bezbednost i ostvario najbolji rezultat. Euro NCAP testeri nisu krili zadovoljstvo kada su videli koliko je novi ŠKODA model postigao u pogledu zaštite putnika i biciklista. Gradski SUV je ostvario 96% u kategoriji zaštite odraslih putnika i maksimalnih 100% za zaštitu biciklista – rezultati koji spadaju u najbolje u istoriji Euro NCAP testiranja.

U slučaju sudara, KAMIQ štiti putnike sa ukupno devet vazdušnih jastuka, uključujući i opcioni vazdušni jastuk za kolena vozača, kao i zadnje bočne vazdušne jastuke. Dodatne osobine u pogledu bezbednosti uključuju kočnice (Multi-Collision Brake), opcioni proaktivni sistem zaštite putnika (Crew Protect Assist), kao i Isofix i top-tether na zadnjim i prednjim sedištima suvozača koji osigurava optimalnu zaštitu male dece u svakom trenutku. U standardnu opremu ulazi i Lane Assist, dok opcioni Side Assist upozorava vozače na vozila koja dolaze sa zadnje strane ili se nalaze u „mrtvom uglu“ automobila. Kombinovani efekti ovih sistema asistencije su osvojili 3.5 od moguća 4 poena.

Poput modela ŠKODA SCALA, koji je takođe nagrađen sa pet zvezdica, KAMIQ je baziran na MKB-A0 platformi Wolksvagen grupe, koji karakteriše state-of-the-art sigurnosti i sisteme pomoći. Ovaj gradski SUV model garantuje vrhunsku pasivnu sigurnost, koristeći gotovo 80 % udela visoke čvrstoće i posebno kaljenog čelika.

The European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) je osnovan 1997. godine, u članstvo je uključeno dvanaest ministara saobraćaja, auto-klubovi, udruženja osiguranja i istraživački instituti iz 8 evropskih zemalja. Sedište konzorcijuma je u Leuvenu (Belgija). Euro NCAP obavlja testove sa trenutnim modelima i vrši procenu njihove aktivne i pasivne bezbednosti. U poslednje vreme testovi su postali sve stroži i sada sadrže niz različitih scenarija sudara. Na početku, test je bio zasnovan pretežno na rezultatima testova sudara, dok danas konačne ocene daju veću težinu procenama aktivnih sigurnosnih sistema i dostupnih sistema pomoći vozača.

POSLEDNJE NOVOSTI
731.300 vozila u 2022. godini Uprkos velikim izazovima Škoda Auto je uspela da isporuči 731.300 vozila širom sveta u 2022. godini 20.1.2023 Kompanija Škoda Auto ...
NOVI ŠKODA BREND IDENTITET NOVI ŠKODA BREND IDENTITET 30.08.2022 ŠKODA AUTO podiže izgled brenda na viši nivo najradikalnijom promenom korporativnog identiteta (CI) u 30 godina ...

Sve novosti

PREUZMITE ŠKODA APLIKACIJE