ŠKODA KAMIQ – Početak proizvodnje

kamiq-proizvodnja

ŠKODA KAMIQ

ŠKODA KAMIQ – Početak proizvodnje

10.7.2019

Prvi model ŠKODA KAMIQ sišao je sa proizvodne linije u glavnoj fabrici ŠKODA u Mladoj Boleslavi.

Kompaktni gradski SUV kompletirao je ŠKODA SUV portfolio. Prateći u stopu prethodne modele KODIAQ i KAROQ, KAMIQ je treći ŠKODA model za evropsko tržište i kombinuje prednosti SUV-a, kao što su: povećan razmak od tla i povišen položaj sedišta – sa agilnošću kompaktnog automobila.

Serijska proizvodnja novog gradskog SUV-a započeta je u glavnoj fabrici u Mladoj Boleslavi. Pored najnovijeg člana iz ŠKODA ponude, u istoj fabrici se proizvode i OCTAVIA, FABIA, SCALA i KAROQ.

Dr Majkl Oeljeklaus, član Odbora ŠKODA AUTO za proizvodnju i logistiku, izjavio je: „Za nas je početak proizvodnje novog ŠKODA modela uvek specifičan trenutak. Tokom prethodnih nekoliko meseci, odradili smo sve neophodne pripreme u proizvodnji i logistici za uspešno lansiranje KAMIQ-a u segmentu gradski SUV. Ubeđeni smo – u tipičnom ŠKODA stilu- KAMIQ će impresionirati naše klijente izvanrednim kvalitetom i mnogobrojnim praktičnim osobinama.“

ŠKODA je investirala približno 100 miliona evra u proizvodnju KAMIQ modela u Mladoj Boleslavi. Adaptirana je proizvodna linija za MQB27 platformu; novi alati su takođe adaptirani. U pogonima za farbanje i finalnu montažu, ne samo da su napravljene korenite promene, nego su i detalji modifikovani kako bi se olakšalo sklapanje novih podeljenih farova sa LED tehnologijom. Svakog dana 400 novih KAMIQ modela napušta fabriku u Mladoj Boleslavi.

Novi ŠKODA KAMIQ je baziran na MQB platformi Volksvagen grupe i ima najsavremenije sisteme za pomoć i zabavu, emotivan dizajn i bogatstvo Simpli Clever karakteristika. Velikodušnost u slobodnom prostoru čini ga savršenim prijateljem za porodice i klijente koji su u jednakoj meri orijentisani na životni stil.

Sa dužinom od 4.241 mm, KAMIQ nudi veliki prostor za sve putnike i prtljag. Zahvaljujući modernim sistemima pomoći, izboru efikasnih, ekonomičnih motora i najnovijih rešenja za povezivanje, savršeno je prilagođen potrebama mlađe, urbane ciljne grupe. Ponuda novog gradskog SUV-a isključivo sa pogonom na prednje točkove, ŠKODA zadovoljava želje kupaca u ovom segmentu vozila u pogledu vožnje.

POSLEDNJE NOVOSTI
731.300 vozila u 2022. godini Uprkos velikim izazovima Škoda Auto je uspela da isporuči 731.300 vozila širom sveta u 2022. godini 20.1.2023 Kompanija Škoda Auto ...
NOVI ŠKODA BREND IDENTITET NOVI ŠKODA BREND IDENTITET 30.08.2022 ŠKODA AUTO podiže izgled brenda na viši nivo najradikalnijom promenom korporativnog identiteta (CI) u 30 godina ...

Sve novosti

PREUZMITE ŠKODA APLIKACIJE