ŠKODA OCTAVIA

Skoda OCTAVIA

ŠKODA OCTAVIA

ŠKODA OCTAVIA – proizvodnja

19.11.2020

Ovaj kratki video daje uvid u sastav modela ŠKODA OCTAVIA. Serijska proizvodnja ŠKODA ENIAK iV ove godine započinje na istoj liniji.

Ovaj ŠKODA AUTO video daje sjajan uvid u proizvodnju nove ŠKODA OCTAVIA. Češki proizvođač automobila proizvodi četvrtu generaciju svog bestselera na radikalno modernizovanoj proizvodnoj traci u svom sedištu u Mladi Boleslavu. To je jedina linija u celoj Volksvagen grupi na kojoj se vozila zasnovana na MEB modularnoj platformi električnih automobila i MKB modularnoj poprečnoj matrici mogu graditi jedno uz drugo.


Svakog dana ŠKODA AUTO u Mladi Boleslavu proizvede 1.150 primeraka svog bestselera, OCTAVIA. Nedavno je češki proizvođač automobila napravio velike promene na ovoj proizvodnoj traci. Radeći to, kompanija je stvorila uslove potrebne za proizvodnju do 350 jedinica ENIAK iV svakog dana zajedno sa OCTAVIA-om. Ovo omogućava ŠKODA-i da brzo reaguje na potražnju kupaca za odgovarajućim modelima. Proizvođač automobila stavlja veliki naglasak na proizvodnju koju podržavaju najsavremeniji roboti. Koriste se za zadatke koji su fizički zahtevni za radnu snagu i doprinose tome da radne stanice postanu još ergonomskije.

To je jedina linija u celoj grupi Volksvagen na kojoj se mogu graditi jedni pored drugih konvencionalna vozila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem zasnovana na platformi MKB i potpuno električni automobili zasnovani na MEB-u. Glavne mere preduzete za pretvaranje lokacije uključuju, između ostalog, neke strukturne promene na zgradi i modifikovanje transportne tehnologije kako bi se prilagodila težini potpuno električnih vozila i njihovih sastavljenih komponenata. Za investicije u radove na konverziji bilo je potrebno preko 800 miliona čeških kruna (32 miliona evra).

Do danas je više od 7,1 miliona OCTAVIA proizvedeno u glavnom pogonu ŠKODA AUTO u Mlada Boleslavu. Počeci modela datiraju iz 1959. godine. Oznaka jednog od savremenih OCTAVIA bila je prva ŠKODA koja je u potpunosti razvijena pod kišobranom Volksvagen grupe; njegova proizvodnja je započela sredinom 90-ih. Najnovija generacija ŠKODA OCTAVIA proslavila je svetsku premijeru u Pragu u novembru 2019. Od tada je značajno ažurirano izdanje najprodavanijeg modela marke uživalo uspešan ulazak na međunarodna tržišta, uprkos prekidima u prodajnim kanalima povezanim sa COVID-19.

POSLEDNJE NOVOSTI
731.300 vozila u 2022. godini Uprkos velikim izazovima Škoda Auto je uspela da isporuči 731.300 vozila širom sveta u 2022. godini 20.1.2023 Kompanija Škoda Auto ...
NOVI ŠKODA BREND IDENTITET NOVI ŠKODA BREND IDENTITET 30.08.2022 ŠKODA AUTO podiže izgled brenda na viši nivo najradikalnijom promenom korporativnog identiteta (CI) u 30 godina ...

Sve novosti

PREUZMITE ŠKODA APLIKACIJE