ŠKODA IT otvara SAP centar i radno okruženje u delu Praga Holešovice

skoda-it

RADNO OKRUŽENJE VISIONARY

ŠKODA IT otvara SAP centar i radno okruženje u delu Praga Holešovice

20.6.2019

Češki proizvođač automobila dugoročno ulaže u talente, hardver i moderna radna mesta.

„Bliže talentima, partnerima i klijentima“ je moto kreativnog čvorišta VISIONARY, koji je danas otvoren u Pragu. Od sada, moderne sobe u živahnoj oblasti Holešovice predstavljaju radno mesto IT stručnjacima proizvođača automobila. Takođe su otvoreni i za druge zaposlene, partnere, studente i klijente ŠKODE kao inspirativan prostor za rad.

Direktor ŠKODA IT, Klaus Blum, izjavio je: „Činjenica da su Holešovice izabrane kao drugi dom IT odeljenja ŠKODA AUTO-a nije slučajnost. U poslednjih nekoliko godina, prethodno radno okruženje se razvilo u primarnu lokaciju za kulturnu i start-up scenu. ŠKODA AUTO namerava intenzivno da radi sa IT stručnjacima kao i studentima iz Praga i okoline u novom VISIONARY radnom prostoru.”

ŠKODA IT odeljenje postepeno preuzima sve više odgovornosti i nove zadatke u okviru SAP aplikacija širom Volksvagen grupe. SAP-ov kompetentni centar uspostavljen je još 2012. godine i neprestano se širi. ŠKODA IT stručnjaci razvijaju digitalne alate i rešenja sa fokusom na finansijske i logističke procese za brojne sektore i brendove. Danas je ŠKODA IT dobavljač za više od 500 internih i eksternih kupaca. ŠKODA AUTO sada kreće u središte ovog velegradskog ambijenta, pružajući IT osoblju savremeni prostor za rad.

ŠKODA unapređuje digitalizaciju i automatizaciju procesa – kako u proizvodnji vozila, tako i u svim drugim korporativnim oblastima. Potreba za programerima i digitalnim rešenjima se stoga stalno povećava. Postavljajući se kao idealan poslodavac za IT talente, kompanija je razvila odličnu reputaciju u tom pogledu tokom proteklih godina. ŠKODA dugoročno investira u talente, hardver i moderna radna mesta. U septembru prošle godine, ŠKODA AUTO završio je proširenje svog data centra u sedištu kompanije u Mlada Boleslav, čineći ga najvećim komercijalnim kompjuterskim centrom za skladištenje podataka u Češkoj Republici. Nakon ekspanzije, data centar sada ima kapacitet od 15 pETAFLOPS-a. Ovo je jednako 15 kvadriliona operacija računara u sekundi.

POSLEDNJE NOVOSTI
Nove verzije modela Scala i Kamiq Predstavljene su nove verzije inovativnog kompaktnog modela Škoda Scala i gradskog SUV modela Škoda Kamiq. 11.8.2023 Popularni modeli Škoda ...
731.300 vozila u 2022. godini Uprkos velikim izazovima Škoda Auto je uspela da isporuči 731.300 vozila širom sveta u 2022. godini 20.1.2023 Kompanija Škoda Auto ...

Sve novosti

PREUZMITE ŠKODA APLIKACIJE