ŠKODA VISION GT

skoda-visionGT

ŠKODA VISION GT

ŠKODA VISION GT

10.6.2019

Gradski SUV studija koncept je idealno skrojen za potrebe kineskih kupaca sa kompaktnim proporcijama, velikim prostorom i elegantnim i dinamičnim dizajnom.

Koncept studije VISION GT je gradski SUV koji je savršeno prilagođen potrebama kineskog tržišta. Kombinuje kompaktne dimenzije sa prostranom unutrašnjosti, nudeći vrhunske tehnološke karakteristike i naglašavajući svoju dinamičnu ambiciju kroz sportski i elegantni kupe dizajn.

ŠKODA nastavlja svoj izražajni SUV dizajn jezik sa sportskim, dinamičnim i emotivnim dizajnom VISION GT. Prednjim delom dominiraju nove vertikalne lajsne i maska hladnjaka. Reflektujući svetlosnu traku stvaraju dinamičan, trodimenzionalni efekat svetlosti i senke. LED farovi oblikovani oštrim konturama sastoje se od šest elemenata u obliku kristala, i zajedno čine leteću strelicu koja podseća na tradicionalni logotip brenda ŠKODA. Sa linijama u blagom padu, crni krov se besprekorno spaja sa zadnjim delom poput kupea. Izražajni dizajn zadnjih svetala je reinterpretacija tipičnog C-oblika ŠKODA-e. Sa bočne strane, precizne linije na stranama vozila stvaraju impresivan vizuelni utisak.

Zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama, ŠKODA VISION GT je idealan za gradska područja; gradski SUV je dugačak 4.416 mm, širok 1.906 mm i visok 1.633 mm. Dugačko međuosovinsko rastojanje od 2.611 mm podržava natprosečni unutrašnji prostor VISION GT – karakteristika je svih modela ŠKODA.

Proizvodna verzija ŠKODA VISION GT će proširiti brend SUV porodice na kinesko tržište do kraja godine. Kina će tako postati jedino tržište na kom ŠKODA nudi pet različitih SUV modela. Asortiman počinje velikim ŠKODA KODIAQ i ŠKODA KAROQ, koji su 50mm duži od evropskog kolege. Kineska verzija ŠKODA KAMIQ, ŠKODA KODIAQ GT i buduća proizvodna verzija VISION GT – razvijeni isključivo za Kinu i u Kini – kompletiraće ŠKODA SUV portfolio na njenom najvećem pojedinačnom tržištu.

ŠKODA smatra da je kampanja SUV modela ključni faktor za strategiju rasta u Kini i širom sveta. Nijedan evropski proizvođač automobila nije ima veći rast nego ŠKODA na kineskom tržištu u prethodnoj godini. Češki brend je povećao isporuke za 4,9% (na 341.000 vozila) u odnosu na isti period prethodne godine, uprkos otežanim ekonomskim uslovima. Do 1936. godine ŠKODA je radila sa pet komercijalnih agencija u Kini. Češki proizvođač se 2007. godine ponovo vratio na kinesko tržište. Od 2010. godine Kina je najveće tržište na svetu za ŠKODA automobile.

Na Internacionalnom sajmu automobila u Kini u Shenzhen-Hongkong-Macao, koji je počeo 9. juna, ŠKODA je premijerno predstavila VISION GT u Kini.

POSLEDNJE NOVOSTI
731.300 vozila u 2022. godini Uprkos velikim izazovima Škoda Auto je uspela da isporuči 731.300 vozila širom sveta u 2022. godini 20.1.2023 Kompanija Škoda Auto ...
NOVI ŠKODA BREND IDENTITET NOVI ŠKODA BREND IDENTITET 30.08.2022 ŠKODA AUTO podiže izgled brenda na viši nivo najradikalnijom promenom korporativnog identiteta (CI) u 30 godina ...

 

Sve novosti


 

PREUZMITE ŠKODA APLIKACIJE