ŠKODA SCALA 5*

Skoda Scala

ŠKODA SCALA 5*

ŠKODA SCALA – maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testu

08.08.2019

U kategoriji Zaštita odraslih putnika, prostrani kompaktni model osvojio je 97% mogućih poena. Svih šest bodova ŠKODA SCALA je dobila za zaštitu biciklista.

Na sveobuhvatnom testu koji vrši nezavisni Evropski program za procenu novih automobila (Euro NCAP) ŠKODA SCALA je dobila maksimalnu ocenu koja je izražena sa pet zvezdica. To je svrstava među najbezbednija vozila u svojoj kategoriji, sa najvećim ocenama za zaštitu odraslih putnika i biciklista.

Christian Strube, član upravnog odbora ŠKODA za tehnološki razvoj, objašnjava: „Naši inženjeri neprestano rade na daljoj optimizaciji aktivne i pasivne bezbednosti naših modela. Ako uzmemo model SCALA kao primer, za klasu kompaktnih vozila je uvedeno nekoliko novih sistema asistencije. Ti sistemi su do sada bili dostupni samo vozilima koja pripadaju višim segmentima. Pet zvezdica na Euro NCAP testu je priznanje za naš svakodnevni rad. Sve naše trenutne serije su zaradile najbolji rezultat na ovom testu – i to je veliki uspeh.“

Sem maksimalnih pet zvezdica kao ukupne ocene, ŠKODA SCALA je dobila i posebno visoke ocene na Euro NCAP testu za sigurnost odraslih putnika i biciklista. U kategoriji Zaštita odraslih putnika, prostrani kompaktni model je osvojio 97% mogućih poena. Ovo je jedan od najboljih rezultata u istoriji Euro NCAP testiranja.

Svih šest poena testatori su dodelili našem modelu za zaštitu biciklista, na šta je uticao sistem Front Assist sa prediktivnom zaštitom pešaka i biciklista, kao i City Emergency Brake funkcija, koje su sada uključene u obaveznu opremu. Lane Assist je još jedna dodatna karakteristika koja se nalazi u standardnoj opremi ŠKODA SCALA modela, dok Side Assist, koji upozorava vozače na vozila koja dolaze sa zadnje strane ili iz mrtvog ugla automobila, je opciona funkcija koja je osvojila 3.5 od moguća četiri poena za ovaj aspekt.

Izuzetno kruto telo ŠKODA SCALA sa velikim deformacionim zonama i prilično robusnom kabinom za putnike, osigurava vrhunsku pasivnu bezbednost, koristeći gotovo 70-postotni udeo čelika visoke čvrstoće, ultra visoke čvrstoće i posebno očvrsnutih čelika. Osim navedenog, kompaktni model dolazi sa čak devet vazdušnih jastuka, uključujući i opcioni vazdušni jastuk za zaštitu kolena vozača i opcione bočne vazdušne jastuke sa zadnje strane. Dodatne sigurnosne osobine uključuju sistem Multi- Collision Brake, kao i Crew Protect Assist, ISOFIX i dodatke na zadnjem i suvozačevom sedištu kako bi zašititili najmlađe putnike.

The European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) je osnovan 1997. godine, u članstvo je uključeno dvanaest ministara saobraćaja, auto-klubovi, udruženja osiguranja i istraživački instituti iz 8 evropskih zemalja. Sedište konzorcijuma je u Leuvenu (Belgija). Euro NCAP obavlja testove sa trenutnim modelima i vrši procenu njihove aktivne i pasivne bezbednosti. U poslednje vreme testovi su postali sve stroži i sada sadrže niz različitih scenarija sudara. Na početku, test je bio zasnovan pretežno na rezultatima testova sudara, dok danas konačne ocene daju veću težinu procenama aktivnih sigurnosnih sistema i dostupnih sistema pomoći vozača.

POSLEDNJE NOVOSTI
Nove verzije modela Scala i Kamiq Predstavljene su nove verzije inovativnog kompaktnog modela Škoda Scala i gradskog SUV modela Škoda Kamiq. 11.8.2023 Popularni modeli Škoda ...
731.300 vozila u 2022. godini Uprkos velikim izazovima Škoda Auto je uspela da isporuči 731.300 vozila širom sveta u 2022. godini 20.1.2023 Kompanija Škoda Auto ...

Sve novosti

PREUZMITE ŠKODA APLIKACIJE