ŠKODA MONTE CARLO

monte carlo

ŠKODA MONTE CARLO

ŠKODA MONTE CARLO

02.08.2019

Rođeni na reli stazi: MONTE CARLO modeli su sklop tradicije, automobilskih trka i načina života. Modeli za ŠKODA SCALA i ŠKODA KAMIQ biće predstavljeni na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Monte Karlo, glamurozna urbana oblast Kneževine Monako, predstavlja sinonim za način života, eleganciju i auto trke. Na čuvenom reliju u Monte Karlu ŠKODA je zabeležila neke od najvećih pobeda u istoriji moto trka. Još daleke 1936. godine kompanija je objavila ograničenu seriju od 70 vozila i dodelila joj ime Monte Carlo. Od 2011. godine odabrani ŠKODA modeli sportski dizajnirani i sa brojnim crnim elementima nastavili su da obeležavaju ovu tradiciju, koju sada nastavljaju modeli SCALA MONTE CARLO i KAMIQ MONTE CARLO. Oba vozila će biti predstavljena na Sajmu automobila u Frankfurtu 2019. godine.

ŠKODA neguje dugogodišnju saradnju sa Monte Karlo relijem koja traje preko 100 godina. Vozila iz Mlade Boleslav uzela su učešće već u drugom Monte Karlo reliju koji je održan davne 1912. godine. 1936. godine ŠKODA POPULAR je zauzela drugo mesto u svojoj kategoriji i tako označila početak izrade Monte Carlo modela. Nakon ovog izvanrednog uspeha, ŠKODA je prezentovala ograničeno izdanje od 70 reli automobila – prvi koji su dobili MONTE CARLO oznaku.

Prošlo je tačno 75 godina nakon što je ŠKODA oživela slavno ime i predstavila javnosti ŠKODA FABIA MONTE CARLO, kao sportsku verziju druge generacije FABIA modela 2011. godine. Čak i nakon što se prešlo na treću generaciju, FABIA MONTE CARLO je ostala dinamična top varijanta modela ove serije. Od 2014. do 2019. godine, češki proizvođač automobila ponudu je obogatio modelima ŠKODA CITIGO, ŠKODA RAPID i ŠKODA RAPID SPACEBACK MONTE CARLO, kao i ŠKODA YETI MONTE CARLO.

Ova uspešna priča se nastavlja i sa trenutnom generacijom FABIA MONTE CARLO kojoj su se sada pridružile i MONTE CARLO verzije ŠKODA SCALA i ŠKODA KAMIQ. Pomenute sportske varijante su ime dobile po okrugu Monaco i čuvenom Monte Carlo reliju. Brojni elementi crne boje dodantno ističu sportski akcent, doprinoseći da dizajn bude još emotivniji i dinamičniji. Na primer, ŠKODA SCALA Monte Carlo ima crne detalje na prednjem delu, a kod ŠKODA KAMIQ Monte Carlo crni detalji su na krovnim šinama.

ŠKODA SCALA MONTE CARLO i ŠKODA KAMIQ MONTE CARLO će biti predstavljeni javnosti na Sajmu automobila koji će biti održan od 10. do 22. septembra 2019. godine.

POSLEDNJE NOVOSTI
Nove verzije modela Scala i Kamiq Predstavljene su nove verzije inovativnog kompaktnog modela Škoda Scala i gradskog SUV modela Škoda Kamiq. 11.8.2023 Popularni modeli Škoda ...
731.300 vozila u 2022. godini Uprkos velikim izazovima Škoda Auto je uspela da isporuči 731.300 vozila širom sveta u 2022. godini 20.1.2023 Kompanija Škoda Auto ...

Sve novosti

PREUZMITE ŠKODA APLIKACIJE